Hikayeden Gelen Lezzet-Le Pain Quotidien… (Incoming Flavor From the Story-Le Pain Quotidien…)

Posted: 09 Mart 2011 by edessoysblog in Organiks (Organix)

Londra’dayım…Temmuz’un 17’si. Hava iyinin de ötesinde… Onca yağmurdan sonra bugün bir lüksü yaşayacağız. Yanında 1 yıldan beri kaldığım eğlenceli aile büyük bir telaşta…Herkes planlı…Spor yapmak için dağılacaklar bir yerlere…
Bu arada bende haftanın yorgunluğunu atmayı ve güzel bir kahvaltıyı hak ettim..İngilizlerin alışkanlığı bir kahve yanında sıcak tost olayından bugün vazgeçtim…Nerde bizim o güzel yeşil zeytinli, ballık pekmezli kahvaltılarımız diyerek iç geçirdim.…Bu arada haftalardır UK’ deki organik sektörünü araştırmaktayım. Bu nedenle kahvaltı ziyafeti için de gidilebilecek ve konsepti ‘organik ‘olan yerlere de bakmayı ihmal etmedim.Ve sonunda hafta sonu kahvaltım için uygun adresi buldum..Covent Garden…LE PAİN..Her şey neredeyse organik ve tescilli bir yer…Tam konunun üstüne bastım…

Attım kendimi dışarı bir hevesle..Büyük bir kahvaltı hem de çok sağlıklı…Daha ne olsun.. Güne sıcaklık ve keyif katmak için 2 arkadaşımı da aldım yanıma…

Sonunda Le Pain’deyiz…

İçerisi doğal ve nostaljik..İlk girişte duvarda yazılı special seçenekler dikkat çekiyor.Organik kelimesi en başta göze çarpıyor…Organik çikolata ve kahveyle sunulan doyumsuz lezzetler, taze organik bagetler, muhteşem krosanlar ve seçkin organik malzemelerden çorbalar… Organik meyvelerden yapılan tartlar…
Kenarlarda küçük 2-4 kişilik masalar da olsa, ortada uzun bir masa var…Bütün masalar açık renk odundan yapılmış.

Kurucusu Alain Coumont anneannesinin miss kokulu ekmeklerini nasıl yaptığını saatlerce izleyip hayran kalırmış.Ve kendisi uzun yıllar bir şef olmasına rağmen ne çalıştığı ne de gittiği yerlerde anneannesinin yaptığı geleneksel lezzetleri bulamamış..Ve en sonunda ekmeğin en lezzetlisi için iş başına geçip, Brüksel de küçük bir ekmek dükkanı açmış…

Kısa sürede bu geleneksel lezzet herkes tarafından keşfedilmiş…
Çin yemeğinde nasıl ki pilav ön plandaysa, Le Pain mutfağının da temeli ekmek… Ve şu anda en iyi yemek zincirleri için yapılan yarışmalarda yemek uzmanları tarafından aday olarak gösteriliyor…
Türkiye’ de de Kanyon’ da 2. katta Le Pain nostaljik ve doğal seçenekleriyle sizleri bekliyor.
Siz de miss kokulu ekmeklerin arasında organik bir kahvaltıyı hak ediyorsunuz…
Ayrıca oradan çıkarken organik ballardan satın almayı da unutmayın derim.

Daha fazla Le Pain’ler dileğiyle…

Geleneksel çiftliklerde kullanılan büyük aile masalarının ta kendisi.Diğer müşterilerle yan yana oturuyoruz.İlginç diyorum ama hoşuma da gidiyor.Kendinizi rahat ve uzunca bir masanın seçkin bir konuğu gibi hissediyorsunuz…
Garsonu yakalayıp sorular soruyorum..Neler organik, neler değil, ne neyle yenir? Nerdeyse yarım saat.Yan da oturan lar da bir gülümseme atıyor bana…Organik undan yapılan çeşitli ekmekler, organik tereyağı, reçel ve enfes çikolataları sayıyor. Birde peynir tabağı öneriyor.Menüdeki organik çayı gözüme kestirdim, hem yeşil hem organik bulması zor…Garson kendi önerilerinden bir kahvaltı getireceğini söyleyip kaçıyor benden.
İçecekler sapsız oyuk beyaz tas kaplarda geliyor…Sıcak çikolata ben mari usulü eritilmiş çikolata ve süt olarak ayrı ayrı servis ediliyor.Ortaya güzel bir sepetin içinde sade, üzümlü, fındıklı, kepekli çeşitli ekmekler getiriliyor.Miss gibi bir ekmek kokusu.İşte usta ellerden çıktığı buradan belli.Taş fırından çıkan taze kokular her yana yayılıyor.Organik çikolata, fındık ezmesi, organik tereyağı, iştah kabartıcı peynir tabağımızda geliyor.
Öğreniyoruz ki tereyağı ve reçelle baget, peynir tabağıyla buğday ve çavdar ekmeği yenmeliymiş… Gözüm doymuyor…Yan masada üzerinde taze meyvelerle süslenmiş parlak ve göz alıcı tarta bakıyorum…Salataların görüntüsü ve malzemelerin harmanlanması da müthiş..
Arkadaşlar konuşurken ben yine garsonu yakalıyorum, broşür kart ne varsa topluyorum..İçeride satılan ballar organik mi diye soruyorum…Sertifikasını gösteriyor..Broşürünü elime tutuşturuyor… Ben de çıkarken ‘organik bal’ alıp çantama atıyorum.
Sonra öğreniyorum ki Le Pail bir ekmek zinciri 16 yıllık 16 farklı ülkede..Mümkün olduğunca tüm malzemelerin organik ve sağlıklı olmasına özen gösteriyor..Çoğu ürün sertifikalı…
Hikayesi ise çok daha güzel, bilmeye değer…

Kurucusu Alain Coumont anneannesinin miss kokulu ekmeklerini nasıl yaptığını saatlerce izleyip hayran kalırmış.Ve kendisi uzun yıllar bir şef olmasına rağmen ne çalıştığı ne de gittiği yerlerde anneannesinin yaptığı geleneksel lezzetleri bulamamış..Ve en sonunda ekmeğin en lezzetlisi için iş başına geçip, Brüksel de küçük bir ekmek dükkanı açmış…
Kısa sürede bu geleneksel lezzet herkes tarafından keşfedilmiş…
Çin yemeğinde nasıl ki pilav ön plandaysa, Le Pain mutfağının da temeli ekmek… Ve şu anda en iyi yemek zincirleri için yapılan yarışmalarda yemek uzmanları tarafından aday olarak gösteriliyor…
Türkiye’ de de Kanyon’ da 2. katta Le Pain nostaljik ve doğal seçenekleriyle sizleri bekliyor.
Siz de miss kokulu ekmeklerin arasında organik bir kahvaltıyı hak ediyorsunuz…
Ayrıca oradan çıkarken organik ballardan satın almayı da unutmayın derim.
Daha fazla Le Pain’ler dileğiyle…

**********************************************************************************

 

I’m in London … July 17th. … All that is beyond the good weather after the rain today will live a luxury. Years, stood next to a family fun … Everyone is a big telaşta dissipate somewhere to make a planned … Sports …
In the meantime, I throw the fatigue of the week and I have earned a good breakfast .. I gave up the British habit of a coffee today … where is our next event hot toast that beautiful green olives, molasses kahvaltılarımız Ballık he sighed. … Meanwhile, a few weeks in the UK look for the organic sector. So go for breakfast feast and the concept of ‘organic’ neglect to look at the places the appropriate address for etmedim.Ve found at the end of the weekend breakfast LE PAIN .. .. … Covent Garden is a registered organic and in almost every thing I pressed on the issue … Full…

I threw myself out of a big breakfast as well as an eagerly .. What more can I get a very healthy … .. To add warmth and joy in your day my friend bought me 2 …

Finally, Le Pain’deyiz …

Inside the wall at the entrance of natural and nostalgic .. the first word written in the first place çekiyor.Organik special attention to the options of organic chocolate and coffee stands out … the insatiable tastes fresh, organic baguettes, soups … great krosanlar and selected organic materials made of organic fruit pies …
2-4 small tables around the edges personality, though at a long table in the middle there … all the tables are made of light colored wood.

Its founder, Alain Coumont grandmother for hours watching people like how he did miss the fragrant bread kalırmış.Ve a chef for many years, although what work he went, nor where her grandmother could not find the traditional flavors of the bread tastes good in the end .. And for the switch to business, in Brussels, a small bread shop opened …

Discovered a short time, this traditional taste by everyone …
How do the Chinese dinner that front plandaysa rice, bread, Le Pain … And now the best cuisine in the foundation of food chains, the competition for food is shown as a candidate by the experts …
In Turkey, the Canyon at 2 Le Pain nostalgic and natural alternatives on the floor waiting for you.
You deserve to miss the aromatic breads breakfast from an organic …
In addition, while there do not forget to buy organic honey in my skin.

More Le Pain’s hope …

Tables are used on farms in the traditional large family, but I say to my gidiyor.Kendinizi oturuyoruz.İlginç kendisi.Diğer side by side with clients comfortable and feel like a guest at a long table, exclusive …
What I’m asking questions to catch the waiter .. organic, what is not, nor what to eat?Almost half the living s saat.Yan also puts a smile to me … a variety of breads made of organic flour, organic butter, jam and delicious chocolate treats. Bird plate of cheese organic tea öneriyor.Menüdeki slaughtered my eye, both the green and organic are difficult to find … The waiter saying their proposals would bring a breakfast escapes me.
Drinks containers without handles hollow white stone is … hot chocolate and milk chocolate, I melted mari procedure as a separate service in the basket ediliyor.Ortaya beautiful plain, raisin, hazelnut, whole wheat bread, such as various breads getiriliyor.Miss kokusu.İşte skillful hands out of here Since the fresh smell of baked belli.Taş yayılıyor.Organik chocolate, peanut butter, organic butter, cheese, mouth watering tabağımızda coming.
We learn that the baguette with butter and jam, cheese, wheat and rye bread tabağıyla doymuyor yenmeliymiş … My eye … on the next table is decorated with bright, fresh fruit salads and eye-catching tartan look … in a great blend of looks and materials ..
Friends talking I catch the waiter again, what if the card collecting brochures organic honey is sold inside, I ask … .. .. Brochure Certificate shows that while in my hands … I tutuşturuyor ‘organic’ honey ‘throw it away in my bag.
Then I learn that a bakery chain Le Pail of 16 years in 16 different countries as possible .. .. takes care of all materials are organic and healthy products are mostly certified …
Story is much more beautiful, to know the value …

Its founder, Alain Coumont grandmother for hours watching people like how he did miss the fragrant bread remains. And he was a chef for many years, but neither worked nor went to where her grandmother could not find the traditional flavors of the bread tastes good in the end .. And for the switch to business, a small bread shop opened in Brussels …
Discovered a short time, this traditional taste by everyone …
How do the Chinese dinner that front plandaysa rice, bread, Le Pain … And now the best cuisine in the foundation of food chains, the competition for food is shown as a candidate by the experts …
In Turkey, the Canyon at 2 Le Pain nostalgic and natural alternatives on the floor waiting for you.
You deserve to miss the aromatic breads breakfast from an organic …
In addition, while there do not forget to buy organic honey in my skin.
More Le Pain’s hope …

Yorumlar kapatıldı.